Schrijf

Ieder verhaal (ver)telt, hoe klein ook. Van het schattige gedichtje in je poëziealbum tot aan anekdotes over vroeger die je op elke verjaardag weer hoort. Zelfs een handgeschreven boodschappenbriefje heeft een verhaal. Stel, je bent de groenten vergeten op te schrijven voor het avondeten. Dan heb je wellicht een goed verhaal voor het bestellen van een afhaalmaaltijd!

Op SchrijfMaatje schrijf en verzamel ik verhalen. Welke? De mooie, maar ook minder mooie. De ontroerende en zeker ook de hilarische. En ik vind korte verhalen net zo mooi als lange verhalen. Ze bezorgen me kippenvel, wijsheid en/of een glimlach. Zo leer ik dankzij anderen dat het oké is om op mijn bek te gaan. En dat ik dat vast nog honderden keren zal doen.

Iedereen kent zo zijn of haar eigen verhaal. Sommige hoofdstukken zijn te pijnlijk om terug te lezen of te horen, terwijl we andere levensmomenten als vrolijk en prettig ervaren. Juist omdat dit voor ons allemaal herkenbaar is, zou het ons juist moeten verbinden. Om me heen zie ik het niet altijd. En daarom lijkt het me tof om middels SchrijfMaatje een poging te doen!

En begrijp me niet verkeerd, ik kijk graag vooruit. Ik denk alleen dat het soms nodig is om stil te staan. Bij wat je hebt bereikt, waar je trots op mag zijn en welke hectische momenten je in de afgelopen periode hebt achtergelaten. Op een regenachtige middag blader ik zelf het liefst door fotoalbums, plakboeken en oude basisschoolschriften. En weet je? Sommige familieleden op oude foto’s ken ik helemaal niet. Maar ik ben nog steeds reuze benieuwd naar wie ze waren, wat ze deden en waarom ze vaak nors keken.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Schrijf je mee via info@schrijfmaatje.nl?

Spring naar toolbar