Blog

Review: Purpuz Planner

“Gelukkige mensen zijn gewoon chill”, zei Purpuz Planner-bedenker Clen Verkleij al zo mooi in dit interview. Hij bedacht en maakte een agenda die hem kon helpen met het behalen van zijn doelen. Voor een to do lijstjes-fanaat als ik is een planner ultiem geluk. Ik reageerde dan ook enthousiast op zijn oproep om een review te schrijven over zijn Purpuz Planner. 

Al een tijdje ben ik op zoek naar balans. Tussen wat ik van mezelf moet en wat ik graag wil. Het resulteert vaak in losse briefjes met eindeloze taken waarbij ik geen begin weet. Van het poetsen van de woonkamer tot aan de dromen die ik heb voor SchrijfMaatje; Het blijft vaak los zand en tussendoor vind ik altijd iets wat mijn interesse wekt (vooral tijdens het poetsen). Tijd om daar met verandering in te brengen! Met een beetje van mezelf en een beetje van Purpuz.

Purpuz Planner weekplanning   Lach naar de wereld en de wereld lacht naar jou - Purpuz

Van droom naar Purpuz Planner
Ieder mens komt wel zichzelf wel eens keihard tegen. Ook succesvolle carrièremakers. Dat werd me duidelijk toen ik het verhaal van Clen Verkleij las. Het roer ging om nadat hij vastliep en in een burn-out raakte. Met behulp van een coach haalde Clen een gezonde balans tussen werk en privé terug. Die ontwikkeling zie je in de Planner. Door middel van fijne quotes, prachtige foto’s en een sprankje humor voel je dat er een stukje persoonlijkheid in is verweven.

Succesful people are not gifted; they just work hard, then succeed on purpuz” – G.K. Nielson

Wat doet de Purpuz Planner?
Stoer, overzichtelijk en creatief. Dat is mijn eerste indruk van de Purpuz Planner. Eenvoudig in gebruik, bijzonder in persoonlijke ontwikkeling. De planner helpt je door middel van acht tools je droom te verwezenlijken. De eerste vier stappen zijn erop gericht om je dromen om te zetten in een planbaar doel. Er zijn twee tools die je helpen plannen en de overige twee laten je reflecteren op jouw eigen voortgang. Wat begint bij een fijne brainstorm leidt uiteindelijk tot je persoonlijke bestemming in jouw eigen tijdsbestek. Daarnaast bevat de planner een maandplanning, weekplanning en een maand- en dagreflectie.

Visueel Purpuz Planner   Overzicht Purpuz

Mijn eigen doel
Wat ik zelf heel prettig vind aan de methode van de Purpuz Planner, is dat mijn faalangst wordt geremd. Ik moest er weer even aan worden herinnerd dat een doel niet in één dag gehaald hoeft te worden, maar dat ik ze mag opknippen in hapklare brokken. Om een voorbeeld te noemen:  Ik wil weer graag regelmatig autorijden. Nu is het alles of niets, omdat ik van mezelf gelijk lange stukken moet kunnen rijden zonder angst. Dit doel heb ik uitgewerkt in de planner en ik denk dat ik nu stapje voor stapje verder kom. Zonder te piekeren waar het moet eindigen en mét een realistische deadline en tijdschema.

Ik ben 2017 in ieder geval al enthousiast gestart met deze planner! Hij is wat flink en past net in mijn tas, maar dat is een goede reden om een grotere tas te kopen. Uiteindelijk ben ik heel benieuwd wat deze planner me gaat opleveren. Ben je nieuwsgierig geworden? De Purpuz Planner kost €34,95 en is onder andere hier te bestellen.

img_4996-1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar