Blog

SchrijfMaatje: “Een tandje erbij!”

Hoera! SchrijfMaatje is online. Met mijn splinternieuwe website wil ik zoveel mogelijk verhalen verzamelen. Of het nu gaat om een gedichtje in je poëziealbum of een heerlijke anekdote over je eerste schooldag. Ieder verhaal vertelt! Zelf trap ik af met een blogje over het verliezen van mijn melktandjes.

Als mens verlies je veel. Om het lekker dramatisch te maken, je verliest je geduld, een hoop haar door alle kopzorgen en natuurlijk je energie. Het is geen drama, je krijgt er wel weer wat voor terug. Sommige spullen of dingen zijn ook niet erg om te verliezen. Wat dacht je van je melktandjes? Ik wist niet dat mijn moeder ze voor me heeft bewaard, tot ze me een tijdje geleden een doosje gaf.

IMG_2331

 

Eerst vond ik het maar gek om mijn kleine tandjes van járen terug te zien. Het voelde ook niet als een hereniging. Ze zijn zo klein! Maar het idee dat mijn ouders de tandjes in een schattig doosje hebben bewaard, raakt me wel. Het gaat om de moeite die ze hebben gedaan om een stukje van mijn jeugd te bewaren. Ook mijn broertje heeft zijn melktandjes nog. Mijn ouders zullen vast hebben beseft dat de jaren voorbij lijken te vliegen. Heb jij ook een tastbare herinnering uit je jeugd bewaard?

 

IMG_2348IMG_2352

google6d0711577cbed938-2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar