Blog

Mijn beste beentje voorzetten

Touwtjespringen als warming-up, een uur lang hoek- en directe stoten uitdelen en véél zweetdruppels. Mijn eerste boksles was er eentje waarbij ik dacht een zuurstoftank nodig te hebben. Tegelijkertijd was het zó tof, dat ik kan zeggen dat ik er een nieuwe favoriete sport heb bij gekregen! 

Inmiddels heb ik vier bokslessen achter de rug, dus ik voel me bijna een pro. Ik heb in een korte tijd geleerd dat ik écht linkshandig ben (maar dat dit niet automatisch betekent dat ik met links stoot), welk been ik voor moet zetten (en welke juist niet) en dat het lastig is om uit je bidon te drinken terwijl je bokshandschoenen aan hebt. Ik vind het boksen echt fantastisch en train graag met de behulpzame, ervaren boksfanaten die me graag de techniek en handige tips uitleggen.

Veel mensen denken bij bokslessen dat je daadwerkelijk je tegenstander uit dient te schakelen. Wat op zich logisch is, want in het ‘echt’ gaat het zo. Maar wat ik zo prettig vind aan deze lessen, is dat we niet met elkaar sparren. Ik hoef niet bang te zijn dat ik uit lompigheid iemand een blauw oog sla, omdat techniek simpelweg belangrijk is. Plezier staat voorop, waar ik een groot voorstander van ben.

Door deze (voor mij) nieuwe sport besef ik dat het niet erg is om ergens opnieuw te beginnen. Nu ik ben gestopt bij een personal trainer en omdat het voetbalseizoen is afgelopen, ben ik namelijk begonnen met deze boks -(en bootcamp) lessen bij i-trail. Ik vind het heerlijk om nieuwe uitdagingen aan te gaan, ook al weet ik niet of ik er goed in ben of niet. En eerlijk? Ik hoef er niet per se in uit te blinken. Iedere les verheug ik me er weer op om nieuwe technieken en oefeningen uit te proberen. Dus ik zet mijn beste beentje voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar