Blog

Je eigen plan is óók een plan!

Ben jij wel eens afgestapt van een voor jou belangrijk doel? Ik wel. Een lange tijd wilde ik koste wat het kost een super laag vetpercentage bereiken, om mezelf te bewijzen hoe fit ik kon zijn. En nu laat ik het langzaam los. Waarom? Om mijn eigen definitie van fitheid te bepalen. 

Ik kwam erachter dat het doel dat ik mezelf had gesteld, me eigenlijk alleen maar beangstigde. Daarbij zag ik hoe anderen om me heen in een razendsnel tempo kilo’s verloren of spiermassa kweekten, terwijl ik mezelf een rolmopsje bleef voelen. Mijn avonden eindigden vaak niet, zoals ik had gewild, in een groepslesje boksen of rondje krachttraining, maar met een reep chocola op de bank.

Tegelijkertijd switchte ik van personal trainer en besloot ook weer met de daaropvolgende personal trainer te stoppen. Ik was meer dan tevoren een enorme twijfelkont met een drang naar lekker (veel) eten én tegelijkertijd de drang naar een fit lijf. Ik kan je vertellen dat die twee niet echt samen gaan. En nu? Ik laat langzaam de obsessie naar mijn beeld van een perfect lichaam los en heb het gevoel zélf met mijn voeding aan de slag te kunnen.

Ik kan merken dat het in mijn omgeving vragen oplevert als: “Ben je niet bang om nu aan te komen zonder personal trainer?” of “Wil je niet weten welk vetpercentage je nu hebt?” Maar eigenlijk is het antwoord op beide vragen voor nu nee. Ongetwijfeld kom ik wat aan in kilo’s. Maar er is in mijn ogen zoveel meer dan strakke voeding hanteren, elke centimeter vastleggen en jezelf continu hoge eisen opleggen om resultaat te boeken.

Kortom, ik heb zin om mijn eigen plan te trekken. Zo begin ik deze week met bootcamp en boksen met het oog op de zomerstop van het voetballen. Lukt het afvallen niet alleen? Dan kan ik altijd een trainer inschakelen die de me weer even op een regime zet. Voor nu: op naar meer sportplezier, balans in mijn voeding (lees: met af en toe een heerlijke pizza en/of een glas wijn) en een fit gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar