Blog

Hollen of stilstaan

“Hoe gaat het met je?” Een vrij simpele en zeer vriendelijke vraag die je vast vaker hoort of stelt. Mijn standaard antwoord? “Druk, maar goed!” En al trapte ik in de hondenstront, miste ik mijn trein en al zou ik mijn teen keihard stoten, mijn antwoord blijft hetzelfde. Een kwestie van hollen of stilstaan?

Misschien herken je het, dat ‘druk zijn’. Je werkt of studeert (of allebei), onderhoudt een gezin en je wil ook nog graag een sociaal leven met allerlei leuke plannen en uitjes. Tegelijkertijd ben je misschien ook graag een huismus en wil je op zaterdag 20.00 uur “Ik hou van Holland” kijken met kaasblokjes, dus je hebt een moeilijke afweging te maken. Daarbij wil je niet te veel Bourgondisch eten, want je wil een paar kilo’s afvallen door middel van gezonde voeding en sporten. En wat ik nog even vergat: op zondag is het familiedag en dien je fris en fruitig aan de brunch te zitten.

Wat ik hiermee alleen wil aangeven, is: Het is veel. En zelf liep ik daar tegenaan de laatste tijd. Ik kon bijvoorbeeld niet kiezen in de sporten die ik wilde doen, dus ik pakte alles op: boksen, hardlopen, voetballen en krachttraining. Tegelijkertijd wilde ik afvallen, maar kreeg ik geen controle over mijn voeding. Ik wilde alles, maar vergat dat het simpelweg niet ging. En of dat nou bepaalde oorzaken vormen of niet, ik heb op dit moment een schouderblessure en word gedwongen om een stapje terug te doen.

Nu ik dit typ, geniet ik in de herfstzon van een kop thee en zit ik samen met de kat op de bank. Dit moet een zondag zijn. En ook al weet ik niet goed hoe lang die blessure duurt (of beter gezegd: hoe lang ik sporten als voetbal en boksen beter kan vermijden), het lukt me eindelijk om stil te zitten. En om voor mezelf helder te krijgen welke aspecten ik belangrijk vind in mijn leven. Ik stel voor om te kijken of er nog iets tussen dat hollen of stilstaat mogelijk is. Huppelen misschien?

Een mooie gedachte daarbij vind ik:

Bekijk je leven eens als één grote moestuin met verschillende kleine stukjes tuin. Welk stukje heeft prioriteit? En welk stukje op dit moment niet?

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar