Dirk en Kersemus

img_5191

Met boom en al dwars op ons lichte laminaat. Mijn met zorg verzamelde turquoise kerstballen in iedere hoek van de kamer. In 1000 kleine stukjes. En dat je dan een kleine, rode kater met grote ogen naar je ziet kijken. Kitten Dirk en zijn eerste Kersemus, ik zag het al helemaal voor me.

Mijn wederhelft en ik besloten dit jaar voor een echte kerstboom te gaan. Of nou ja, vooral ik. De man des huizes had het liefst een perfecte boom die je takje voor takje uitklapt zodat je je perfect ogende kerstboom creëert. Eén detail? Dat kreng is 1 meter 80 hoog en ik was er dus bang voor dat onze perfecte kerstboom in één knal door Dirk naar beneden werd gehaald. Daarom gingen we als onervaren kerstboomkopers naar het tuincentrum en kochten een Nordmann. Het bekt ook nog eens lekker.

Kitten Dirk

Nu hebben we dus een echte kerstboom. Met echte naalden en een echte kerstboomgeur. Dirk raakte er op de dag van aankoop van in de war en ik zelf ook, eerlijk gezegd. Waar ik normaal gesproken een paar minuten sta te vloeken bij die godvergeten lampjes die elkaar gewoon niet los willen laten, deed ik daar dit jaar een uur over. Een UUR! Ik waande me even Lau van Tiny en Lau. Het ergste was nog dat toen ik eenmaal mijn lampjes had uitgestald en met liefde uit elkaar had gehaald, ik erachter kwam dat Dirk één lampje eraf beet. “Met jou te werken, dat is toch zo fantastisch”, zou Lau zeggen.

Kitten Dirk Kitten Dirk

Hoe dan ook, hier is het nu ook volop Kersemus. Dirk bokst af en toe met wat kerstballen, heeft een schattig vogeltje uit de boom geslagen, maar heeft (nog) niet de neiging om daadwerkelijk in de kerstboom te vertoeven. Dus die boom ligt nog niet om op ons laminaat. Heb jij ook zo’n mooi kerstplekje in huis?

Geef een reactie