Boer zoekt brievenlezers!

img_3340

Glinsterende lampionnen en dineren op het dek van het immense SS Rotterdam. Wat een romantische start van Boer zoekt Vrouw. Als een subtiele hint om de heren dit seizoen te inspireren? Of was het een stilte voor de storm? Oh, wat een heerlijke tijd. Tot je dus 829 brieven ontvangt. Wat een klus voor vissenboer Marc!

En daar zit je dan op die gigantische boot. Met een gigantische kar vol 829 brieven, cadeautjes en zelfgemaakte vissen. Om aan de muur te hangen. Want knappe visboer Marc ziet nog niet genoeg vissen. En hij zag door de vissen de vijver niet meer. Nondeju, 829 mooie, leuke en sprankelende vrouwen. Die zich misschien al op zijn landgoed in Zambia waanden met zijn kitten op schoot. Die zich al zijn lievelingsgerecht klaar zagen maken. En er zaten ongetwijfeld dames bij die hem als zijn redding uit het kille Nederland zagen. Helaas, ze vielen af voor het sollicitatiegesprek.

Hoe glamoureus Boer zoekt Vrouw ook begon, niets is mooier dan de puurheid van de boeren. “Iemand die om je geeft, van je houdt. Dat mis ik nu een beetje”, vertelde Olke al in de voorstel-uitzending. Ik gun het hem ook zo. En dan zo’n lieve vrouw die hem een kus op zijn hoofd geeft als hij het randje van de boot niet ziet aankomen. Maar eerst moet ze nog gevonden worden door zijn zussen. Want ik gok dat Olke het moeilijk had met al die brieven en keuzes. En of hij wel zin had om ze door te spitten. Want het totaal kwam niet op zijn gehoopte 30, maar op 206 brieven uit.

Op die grote boot konden nog drie boeren rekenen op stapels (of koffers) brieven. De lieve Herman kon het maar niet vatten dat veertig meiden hem leuk vonden, nuchtere Riks verzamelde een nee-stapeltje en optimistische David had geen strategie nodig. Op een prachtige, zonnige dag maakten de boeren van dit seizoen misschien wel een nieuw begin voor de rest van hun leven. Hoe mooi is het om je liefde te vinden via brieven? En het valt nog niet op dat je met trillende handjes de brieven leest.

Die zenuwen zullen zeker zichtbaar zijn tijdens de speeddates volgende week. Maar dat maakt Boer zoekt Vrouw zo heerlijk herkenbaar. Ik verheug me in ieder geval op de volgende aflevering. Mijn fleecedeken ligt al klaar

Geef een reactie