Beschermengel

Beschermengel

Op sommige dagen heb je meer nodig dan een fijne zon en een blauwe lucht om zelf te kunnen stralen. Is dat erg? Nee, totaal niet. Vervelend? Dat wel. Vandaag hecht ik meer waarde aan mijn beschermengel dan anders.

Ik wilde dat ik kon zeggen dat ik me weer fantastisch voel nadat het vorig jaar zo slecht met me ging. Maar dan zou ik liegen. Niemand voelt zich iedere dag tiptop, toch? Om eerlijk te zijn, voel ik me de laatste weken wat somber. Ik functioneer prima, maak nog steeds graag lol en heb echt zin in het leven. Een gevoel van eenzaamheid blijft echter aan me knagen.

Zou het de overgang zijn van zomer naar herfst? In dat geval kan mijn bui nog wel even duren met zo’n hittegolf. Zelf vind ik het moeilijk te verklaren. Feit is wel dat ik me vaker terugtrek, een pas op de plaats maak en overzicht probeer te bewaren. Deze dip liet me weer voelen hoe slijmbeursontsteking is en ik was er letterlijk ziek van.

Wat ik wel fijn vind, is dat ik me er niet meer voor schaam. Ik zeg het eerlijk als het niet goed gaat. En ondertussen maak ik plannen waar ik energie van krijg. Zo ga ik met mijn vriend nog een paar dagen naar zee, ik ga ‘solo together’ via srprs.me een stedentrip doen en over een maand is er gezinsuitbreiding: Kitten Dirk komt bij ons wonen!

Hoe cliché het ook is, na regen komt zonneschijn. Ik ben ontzettend blij met de lieverds om me heen. Van bemoedigende woorden via Facebook tot aan een spontaan avondje cocktails drinken met lieve vriendinnen. Langzaam klim ik weer omhoog door middel van grappige en mooie momenten. Het beschermengeltje staat vandaag op mijn nachtkastje. Zodat ik weer even terug kan denken aan waar het nou eigenlijk om gaat: genieten.

 

Dit beschermengeltje kreeg ik van mijn oma, die eigenlijk geen geld had om zichzelf goed te kunnen onderhouden. Maar het zijn de kleine dingen die het doen: "Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd."
Dit beschermengeltje kreeg ik van oma Toos, die eigenlijk geen geld had om cadeaus te kopen. Maar het zijn de kleine dingen die het doen: “Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd”, heb ik haar en mijn moeder wel eens horen zeggen.

 

Geef een reactie