Blog

Avontuur: op stedentrip met Srprs.me!

Buikpijn van het lachen, een fijne groep vrienden en prachtige herinneringen rijker. Zo omschrijf ik mijn Solo Together trip via Srprs.me het liefst. Onze reis ging op 7 oktober om 12.50 uur naar Split, Kroatië. Verrassing!

Zelf wist ik enkele dagen van tevoren al dat Split onze bestemming was. Mijn nieuwsgierigheid en angst voor het onbekende bleken uiteindelijk te groot om er pas op Schiphol achter te komen via een kraskaart. Toch was het uiteindelijk één groot avontuur. Ik kende mijn groepsgenoten alleen via een groepsapp en wist niet in welk hotel of hostel ik terecht zou komen. Ook kwam ik er pas in het vliegtuig achter dat mensen in Kroatië niet met euro’s, maar met de Kuna betalen. Even puzzelen dus!

Palmboom, boom, SplitBoot, Split, srprs.me, stedentrip, citytripsrprs.me, vlag, Split, flag, Kroatië

Split was in mijn ogen prachtig. Het heldere water, de vele bootjes en bosrijke omgeving vielen me gelijk op. In het centrum van Split zie je wat kerken, winkels en veel restaurantjes. Achteraf las ik ergens dat het deel uitmaakte van een oud paleis. Een prachtig gezicht! Het is overigens een groot contrast met de nors kijkende mensen en vele oude, vervallen panden in de buitenwijken. Ons hostel lag pal naast een verlaten en droevig voormalig winkelcentrum, waar je een speld kan horen vallen. Sommige gebouwen hadden hun beste tijd gehad, maar leken ook weer veel te vertellen.

img_3305img_3261

Tijdens onze trip besteedden we eens 12 euro aan een goede maaltijd met wijn en al en shopten heel wat kleding. We wandelden grote delen van Split achtereen, op zoek naar het stadion, het winkelcentrum en het mooiste uitzicht. Zo beklommen we heuvel Marjan om vervolgens de vlag van Kroatië van dichtbij te kunnen zien. Het water glinsterde ons tegemoet en zeilboten waren kriskras te volgen. De wandeling beloonde dus echt. Dat gold ook voor het maken van een boottocht, wat ik nogal eng vond. Maar het uitzicht, de zonsondergang en een glaasje wijn gemixt met water bleken onbetaalbaar.

Ik genoot van (bijna) ieder moment. De Amerikanen in ons hostel waren iets te luidruchtig en waren daarmee iets minder leuk. Maar het mocht de pret niet drukken. Of ik nog eens een tripje boek via Srprs.me? Jazeker! En of ik al zin heb in de reünie met mijn roomies? Nou en of! Avonturen zijn tof.

img_3367

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

Spring naar toolbar