Afvallen & opstaan

33BC28A7-1347-4EC2-93E2-275E556FEE53

Hoera, twee jaar geleden begon ik met afvallen en aan mijn angststoornis te werken. Tijd voor taart! Oh wacht. Anyway, ik ben zó blij dat ik de keuze heb gemaakt om aan mezelf te werken, zowel psychisch als lichamelijk. Want tot op de dag van vandaag vind ik het een heerlijk proces. 

Eindelijk durf ik open te zijn. Jarenlang heb ik geworsteld met mijn hevige overgewicht en vooral de eetbuien die ik had en op hele vervelende dagen nog wel eens heb. Ik loog over mijn gewicht, durfde niet op de weegschaal te staan waar de hele klas bij stond en ik zweette snel als een otter als iemand me ook maar één moment aankeek. Opmerkingen als: “Zou je dat stuk taart nou wel eten?”, “Heeft ze nou weer een Mars gekocht?” en “Ga afvalpillen kopen” hielpen me nou ook niet bepaald. Maar dan spreek ik over meer dan tien jaar geleden.

M&M's kan ik nog steeds moeilijk weerstaan. Yum!
M&M’s kan ik nog steeds moeilijk weerstaan. Yum!

Het was absoluut niet zo dat ik geen zin had om af te vallen en om te sporten, maar ik schaamde me kapot voor mezelf. Van mijn veel te vette huid tot aan mijn bovenbenen die amper in een sportbroek pasten; Het deed zeer. Dat er nou ook niet bepaald een stabiele thuissituatie was om op terug te vallen, maakte het me extra moeilijk. En als je te horen krijgt of denkt te merken dat je niks waard bent, ga je het op den duur geloven. Het heeft me achtervolgd tot ik de juiste, krachtige mensen tegenkwam die me lieten inzien dat ik goed genoeg ben. En eindelijk durfde ik de beslissing te nemen om beter voor mezelf te zorgen.

IMG_1746  IMG_1189

Wat ik absoluut niet wil kweken, is medelijden. Dat heb ik namelijk mezelf al te vaak gegeven in de vorm van koekjes, chocolade en snoep. Ik zou het alleen tof vinden als mensen eens nadenken voordat ze een oordeel klaar hebben liggen. Extreem dik of juist dun zijn, is geen keuze. Het helpt niet om er lompe opmerkingen over te maken of om subtiele hints te geven. Soms is het leven al moeilijk genoeg. Geef een beetje liefde, het kan echt geen kwaad!

 

4 reacties

 1. Lucretia zegt: Beantwoorden

  Helemaal raak!!!
  Je bent goed genoeg zoals je bent en liefde werkt helend❤

  1. Dankjewel lieve Lucretia! X

 2. Tirsa zegt: Beantwoorden

  Mooi geschreven lieve Suus 😘 Het is zo waar en zo herkenbaar! Ben trots op jou en ik mis je! Wil echt snel weer afspreken!

  1. Wat lief Tirs, dankjewel!! Ja, het is zó lang geleden, ik mis jou ook! Snel daten! X

Geef een reactie